Napjainkban az egészséges életmód nagy szerephez jutott. Ezzel összhangban fogalmazódik meg az a fogyasztói igény, mely ezt a törekvést biztosítani tudja. A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatását a 2011. október 25-én hatályban lépett 1169/2011/EU RENDELET fogalmazza meg. Mérföldkő volt 2014. december 13., amely határidőtől új kötelező elemei kerültek reflektorfénybe az előre csomagolt és nem előre csomagolt élelmiszerek címkézésével kapcsolatban.

Különösen nagy változást jelent az összetevők között megkülönböztetetten jelölt allergén anyagok feltüntetése, mely a mai modern társadalom egyik legfőbb táplálkozással összefüggő problémája. A táplálékallergiások és táplálék-intoleranciával küzdő fogyasztók könnyebben szűrik ki azokat az élelmiszereket az üzletek polcain, melyek az ő egészségüket kockáztatják.

A tudatos fogyasztói döntés meghozatalához és az egészséges étrend összeállításához elengedhetetlenül fontos a megfelelő vevői tájékoztatás biztosítása az élelmiszerek címkéjén.

Az 1169/2011/EU Rendelet figyelembevételével az ÖKOSYS Zrt elkészíti a magyar nyelvű címke tervet (igény szerint angol, német nyelvről fordítással) a megbízó kérésének alapján.

Az ÖKOSYS Zrt. elvégzi a már kész címkék tartalmi ellenőrzését, melynek elengedhetetlen feltétele az élelmiszergyártó által rendelkezésre bocsátott élelmiszergyártási lap, mely minden olyan adatot tartalmaz, amely az ellenőrzés során vizsgálatra kerül. Az élelmiszert előállító vállalkozónak a rendelkezésünkre kell bocsátania minden szükséges információt a fogyasztók tájékoztatása érdekében. 

 

Partnereink

hix logo

BiYo product Logo

ferro pharma logo

dibusz logo

Dibusz Kft.

zöld út logo 01

 

 

 

 

 

okotermek web okotermek.hu